Vliesgevels

Home » Vliesgevels

Een vliesgevel, ook wel gordijngevel of glasgevel, is een niet dragende gevel of afscheiding tussen exterieur en interieur van een gebouw. Onderstaand een beeld van de door ons te leveren systemen .

reynaers_left
Reynaers
CW50

CW50

CW 50 is een systeem voor gevels en daken dat een onbeperkte creatieve vrijheid mogelijk maakt, en dankzij zijn slanke aanzichtbreedtes van 50 mm ook een maximale lichtinval biedt. Het systeem is verkrijgbaar in elf verschillende stijlen, waarbinnen nog tal van verschillende buitenafwerkingen mogelijk zijn. Dankzij het uitgebreide gamma worden alle combinaties van verticale en hellende vlakken, en de integratie van alle types vleugels mogelijk. Dat brede gamma biedt eveneens geavanceerde technische oplossingen als antwoord op de verschillende prestaties die een gevel vereist. Tevens is er een variant leverbaar met als statische achterconstructie staal of hout.

Aanzichtbreedte binnen : 50 mm
Aanzichtbreedte buiten : 50 mm

CW50

Akoestische isolatie(EN IS0 140-3, EN ISO 717-1) : Rw (C; Ctr) = 34 (-1;-4) dB / 48(-2;-8) dB, afhankelijk van het glastype.
Thermische isolatie : Specifieke test per profielcombinatie
Luchtdoorlatendheid : A4 (EN 12153, EN 12152)
Waterdichtheid : RE900 (EN 12155, 12154)

CW60

CW 60 is een thermisch geïsoleerd gordijngevelsysteem. De beglazing wordt met behulp van klemmen op de draagconstructie bevestigd en onder een sponninghoogte van 25 mm vastgeklemd. CW 60 bestaat in uiteenlopende profielen en de integratie van alle soorten vleugelsystemen is mogelijk. Bovendien hebben de draagprofielen hoge inertiewaarden, waardoor de CW 60 uiterst geschikt is voor hellende, verticale of gebogen constructies. De herziene CW 60 is verkrijgbaar in vijf verschillende stijlen, waarbinnen nog tal van verschillende buitenafwerkingen mogelijk zijn.

CW60

Aanzichtbreedte binnen : 60 mm
Aanzichtbreedte buiten : 60 mm

CW86

CW 86 maakt het mogelijk cassettegevels te bouwen die gebruikmaken van een traditionele kaderstructuur (CW 86). Het systeem maakt het ook mogelijk om volledig beglaasde elementen (CW 86-EF) volledig vooraf in de werkplaats te assembleren en later op de bouwplaats in een zeer kort tijdsbestek te monteren.

CW86

Akoestische isolatie (EN IS0 140-3, EN ISO 717-1) : Rw (C; Ctr) = 41 (-2; -5) dB, andere waarden afhankelijk van het glastype.
Thermische isolatie : Specifieke test per profielcombinatie
Luchtdoorlatendheid : A4 (EN 12153, EN 12152)
Waterdichtheid : RE900 (EN 12155, 12154)
Weerstand tegen windbelasting : 2000 Pa (EN 12179, EN 13166)

CW50 on Wood

CW 50 on Wood maakt het mogelijk gevels te bouwen die gebruikmaken van een traditionele buitenkaderstructuur (CW-50) gemonteerd op een houten of stalen achterconstructie. Het systeem maakt het ook mogelijk om volledig beglaasde elementen volledig vooraf in de werkplaats te assembleren en later op de bouwplaats in een zeer kort tijdsbestek te monteren.

foto 1

 

schuco
Schüco
AWS 70 WF.HI

AWS70WF

Speciaal voor de economische realisatie van verdiepinghoge raamstroken is het Schüco AWS 70 WF.HI systeem beschikbaar. De opzet van de raamfaçade is gebaseerd op de oplossingen van de blokramen Schüco AWS 70 BS.HI.

FW50+

FW50+

Het meest toegepaste vliesgevelsysteem is de FW 50+; een multi-systeem met een aanzichtbreedte van 50 mm. Het systeem laat u vrij de meest uiteenlopende vliesgevels te ontwerpen, kompleet naar eigen idee en ontwerp.

FW50+ BF

FW50+BF

Met de toevoeging .BF aan het basissysteem bent u in staat brandwerende aluminium vliesgevels te realiseren, zonder de (50 mm) aanzichtbreedte te beïnvloeden . Door innovatieve isolatietechnieken toe te passen – zoals inwendige koelers – bereikt u de allerhoogste veiligheid in uw gebouw.

FW50+ s

FW50+S

FW 50+S is het ideale systeem als alternatief op een slanke staalconstructie, met alle voordelen van een aluminium vliesgevel.

FW50+ SG

FW50+SG

Het FW 50+SG (structural glazing) systeem kan gebruikt worden om bijna perfect vlakliggende glasgevels te creëren. De aanschijn van structurele beglazing wordt bewerkstelligd door het gebruik van profielen die alleen aan de kamerzijde zichtbaar zijn.

FW50+ HI

FW50+HI

Met de toevoeging .HI (High Insulation) aan het basissysteem bereikt u isolatiewaarden die u niet voor mogelijk houdt. Door innovatieve isolatietechnieken toe te passen – zoals kunststof klemprofielen – bereikt u de allerhoogste thermische warmtewering in uw gebouw.

FW60+ BG

FW60+BF

Met de toevoeging .BF aan het basissysteem bent u in staat brandwerende aluminium vliesgevels te realiseren, zonder de (60 mm) aanzichtbreedte te beïnvloeden . Door innovatieve isolatietechnieken toe te passen – zoals inwendige koelers – bereikt u de allerhoogste veiligheid in uw gebouw.

FW60+ HI

FW60+HI

Met de toevoeging .HI (High Insulation) aan het basissysteem bereikt u isolatiewaarden die u niet voor mogelijk houdt. Door innovatieve isolatietechnieken toe te passen – zoals kunststof klemprofielen – bereikt u de allerhoogste thermische warmtewering in uw gebouw.

AWS 102

AWS102

De meest efficiënte ventilatie in high-tech structural glazing kunt u realiseren met de Schüco AWS 102. Deze ramen openen handmatig of automatisch in zijn geheel parallel naar buiten.

AWS 57 RO

AWS57RO

Voor dakramen van kleinere lichtdakconstructies is de Schüco AWS 57 RO uitstekend geschikt. De profielen liggen gelijk met het dakvlak, waardoor een elegant aanzicht wordt bereikt.

FW50+ AOC/AOT

Met het multi-FW50+-systeem met een aanzichtbreedte van 50 mm kunt u vrij de meest uiteenlopende vliesgevels ontwerpen, kompleet naar eigen idee en ontwerp, gemonteerd op een houten/stalen achterconstructie.

FW50+AOC FW50+AOT

Eigenschappen:
• Multi-vliesgevel-systeem met een aanzichtbreedte van 50 mm
• Onbegrensde optische ontwerpmogelijkheden door standaard of custom-made dekschalen toe te passen
• Breed toepassingsgebied, ook in kustgebieden of daar waar een hoge mate van wind- en waterdichting wordt vereist
• Grote glasgewichten en brede overspanningen zijn mogelijk
• Alle combinaties met het Royal S raam- en deursysteem
• Hoge thermische- en geluidsisolatie, ook van vloer tot vloer of naastgelegen ruimtes
Schüco – expert in het combineren van aluminium vliesgevels met houten constructies