Verbindingsbrug Jeroen Bosch Ziekenhuis, s’Hertogenbosch

Home » Portfolio Items » Verbindingsbrug Jeroen Bosch Ziekenhuis, s’Hertogenbosch
JBZ

Instituut Verbeeten is een specialistisch ziekenhuis dat topklinische zorg op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde levert. De locatie in Den Bosch is direct naast het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ) gelegen. Om de verplaatsing van patiënten tussen de twee gebouwen gemakkelijker te maken, is EGM gevraagd een nieuwe verbindingsbrug te ontwerpen. Oncologie- patiënten moeten nu nog vanuit het ziekenhuis met een ambulance vervoerd worden naar het Instituut Verbeeten. Wanneer de nieuwe verbindingsgang klaar is, kunnen patiënten ’binnendoor’ vanuit het JBZ naar Verbeeten worden gebracht. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op qua ambulancevervoer.

Net als alle andere bruggen en verbindingen in de beide gebouwen, heeft ook deze brug een transparant karakter. Omdat de brug pal op het zuiden georienteerd is en een aanzienlijke lengte heeft, is er, ten gunste van het binnenklimaat, gekozen voor een dichte zonzijde. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor een mooie kunstgalerij op hoogte. Bovendien zijn grote vensters gecreëerd die een panoramisch uitzicht over natuurgebied De Gement bieden. Zo hoopt men een zo prettig mogelijke omgeving te creëren voor de patiënten die van en naar het oncologisch centrum worden gebracht.

 

 

 

 

 

 

.

Partners:
Architect: EGM Architecten
Aannemer: Bouwbedrijf Hoedemakers
Systeem Schuco FW50+.HI & FW50+.HI AOC