Rijnveste, Wageningen

Home » Portfolio Items » Rijnveste, Wageningen
Rijnveste 3

In april 2013 is op de hoek van de Rijnsteeg/Nijenoord Allee het nieuwbouwcomplex Rijnveste opgeleverd. Het complex heeft 336 kamers voor studenten en 9 appartementen voor studenten en PhD-ers.
Ontwerp
Het ontwerp is gemaakt door MIX architecten uit Ede. De hoogte van het gebouw varieert tussen de 3, 4 en 5 verdiepingen. De buitenkant van het gebouw heeft een stoere uitstraling doordat gebruik gemaakt wordt enigszins ruwe gevelsteen. Aan de binnenkant wordt gebruik gemaakt van lichtere kleuren.
De paviljoens middenin het complex hebben een geheel eigen uitstraling. Opvallend detail van de paviljoens is de houten lambrisering die tevens gebruikt kan worden als zonwering.
Bijzondere aandacht is besteed aan goede fietsenstallingen. Onder een veranda kunnen de fietsen gestald worden naast de voordeuren. In de paviljoens en het blok met appartementen is een aparte fietsenstalling gecreëerd.
Duurzaam ontwerp
Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan het gebruik van duurzame materialen en een laag energieverbruik. De woningen en appartementen hebben energielabel A++.
Naast dat de woningen extra geïsoleerd zijn en zonwerend glas hebben heeft elke woning en appartement een eigen zonnecollector voor de opwarming van warmtapwater.
Op Rijnveste is door Idealis de eerste windmolen van Wageningen geplaatst waarmee energie wordt opgewekt voor de verlichting van collectieve voorzieningen.

 

 

.

Partners:
Architect: Architectenbureau MIX Architecture
Aannemer: Giesbers Wijchen
Systeem Schuco AWS75-HI en FW50+