Jozefzorg, Tilburg

Home » Portfolio Items » Jozefzorg, Tilburg
07700_19_DSC_5487_foto_mm

Combineer een grootschalig woonzorg-programma met de kleinschalige, gedetailleerde omgeving. TBV Wonen en Stichting de Wever vragen voor Jozefzorg in Tilburg meer zorg op hetzelfde terrein. De ruimtelijkheid van het gebied mag daarbij niet verloren gaan. De opdrachtgevers wilden ook een plan dat gefaseerd is uit te voeren, om zo de overlast voor de cliënten te beperken. Jozefzorg grenst direct aan monument ‘De Kam’ van architect Jos Bedaux, een van de iconen van de Tilburgse naoorlogse woningbouw. Om te voorkomen dat de nieuwbouw ‘De Kam’ en andere hoogwaardige architectuur in de buurt overschreeuwt, is gekozen voor een ingetogen lichte uitstraling. Wit beton en lichtgrijze bakstenen tegenover de rode bakstenen van ‘De Kam’. Hiermee benadrukken we de karakteristieken van zowel oud als nieuw. De kern van het plan is dat het leven in de omliggende woonwijk en het beschermde wonen binnen Jozefzorg met elkaar is verweven.

 

 

 

.

Partners:
Architect: DAT Architectengroep
Aannemer: Heijmans
Systeem Schuco AWS/ADS65, ASS50