Berkenheuvel, Geldrop

Home » Portfolio Items » Berkenheuvel, Geldrop
Berkenheuvel afbeelding nieuwbouw

In opdracht van Ananz (verpleeg-en verzorgingshuiszorg) is in september 2012 gestart met de bouw van een nieuw woonzorgcomplex. Dit gebouw komt op het voormalige kloosterterrein naast de huidige bebouwing van Berkenheuvel aan het Grote Bos 6 te Geldrop. Dit gebouw is voor 75 zieke mensen (somatische bewoners in verschillende categorieën). Ook komen er 25 revalidatieplaatsen en 15 plekken voor dagbehandeling. In het gebouw komt ook een hospice voor 6 bewoners. De hospice maakt onderdeel uit van het geheel maar functioneert zelfstandig en heeft een eigen ingang.   De verschillende functies binnen het gebouw zijn onderling gekoppeld door een centrale gang vanaf de hoofdentree en profiteren daardoor allemaal van de prachtige parklocatie. Woonvleugels aan de zuidzijde van de verbindende gang liggen aan thematuinen, de openbare ruimtes aan de noordzijde liggen aan het park. De relatie van bewoners en gebruikers met de omgeving is een van de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp geweest.

Het gebouw is op hoofdlijnen per verdieping onderverdeeld in de onderstaande functies:  •De begane grond: hoofdentrees, groepswoningen, centrale functies zoals dagopvang, fysiotherapie, recreatieve en restauratieve voorzieningen, bergingen, techniek en de hospice.  •De eerste verdieping: zelfstandig wonen, logeren, kantoorfuncties en de hospice.  •De tweede verdieping: revalidatiewoningen

 

 

 

 

 

 

.

Partners:
Architect:
Aannemer: Bouwbedrijf Remmers
Systeem Reynaers CS68, CP130 & CW50