Innovatie

Home » Home » Innovatie

van Hoesel heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van technische innovatie én kwalitatieve dienstverlening. Samen gaan wij voor een kwalitatief hoogstaand product, en dito serviceniveau.

bim

BIM

Alle partijen die bij het bouwproces zijn betrokken, gebruiken dezelfde informatie en zien van elkaar wat er gebeurt. Die informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel.

Alle informatie die vroeger in een bestek werd verwerkt zoals geometrische gegevens, hoeveelheden, materialen en kozijnmerken kunt u nu in een 3D-model stoppen. Deze gegevens bevordert de onderlinge afstemming, voorkomt discrepantie in informatie en tekeningen, vermindert faalkosten, zorgt voor een kortere bouwtijd en geeft opdrachtgevers beter inzicht in het eindresultaat. Kortom, dankzij BIM wordt het hele ontwerp- en bouwproces vereenvoudigd en versneld.

Samenvattend kunt u stellen dat de volgende voordelen met BIM ten opzichte van traditioneel bouwen heeft die wij u kunnen bieden:

1. Tijdwinst
Door onze aanpak garanderen wij u: kortere doorlooptijd, een efficiënte werkwijze, integrale afstemming tussen partijen en leveranciers waardoor uw bouwproject eerder afgerond word.

2. Reductie faalkosten
Geen verlies van informatie zodat wij u een goede planmatige continuïteit garanderen. De kans op faalkosten met BIM zijn circa 5 -10% lager dan tijdens een traditioneel proces.

3. Ketenintegratie
Eén centraal 3D-model waar alle benodigde informatie is gebundeld: zoals materialen, hoeveelheden, fabrikanten en maatvoering. Zo kunt u efficiënt de bouwkosten bepalen.

4. Directe communicatie
Heldere, transparante communicatie door het werken in één centraal 3D-model. Eén aanspreekpunt in onze organisatie waardoor u efficiënt met alle partijen kunt samenwerken.

 

voordelen-bim-aluminium